22.9.2020

Podcast-sarja Ilmastokasvatus tutuksi käynnistyy

"Ilmastokasvatus tutuksi" on Liikkuvan luontoleirin tuottama kymmenosainen podcast-sarja, jossa käydään läpi ilmastokasvatuksen perusteita, tavoitteita ja haasteita. Ilmastonmuutosta tarkastellaan luonnontieteellisenä, yhteiskunnallisena sekä globaalina ilmiönä ja mietitään, kuinka näitä eri puolia voidaan käsitellä etenkin alakouluikäisten ja varhaisnuorten kanssa. Sarjassa puhutaan muun muassa vaikuttamisesta, ilmastotunteista sekä kestävästä elämäntavasta ja sen vaatimasta kulttuurisesta muutoksesta. Sarjan kohderyhmää ovat kasvattajat, koululaisten vanhemmat ja muut teemasta kiinnostuneet nuoret ja aikuiset. Tavoitteena on tarjota käytännön vinkkejä siihen, kuinka käsitellä ilmastoaiheita eri ympäristöissä lasten ja nuorten kanssa. 

Podcastin jakson ilmestyvät viikoittain syys-marraskuussa 2020.

 

24.8.2020

Tapahtumia syyskuussa

Liikkuva luontoleiri järjestää syyskuussa kaikille avoimia tapahtumia viikonloppuisin. Luvassa on ympäristöteemaisia pelejä, leikkejä ja askartelua ohjaajien johdolla. Tapahtumat ovat maksuttomia eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Lisätietoa löytyy Tapahtumat-sivulta. Seuraamme aktiivisesti koronatilanteen kehittymistä ja huomioimme tuoreimmat tiedot ja viranomaisohjeet tapahtumien toteutuksessa.

 

15.7.2020

Liikkuvan luontoleirin kesäleirikiertue

Liikkuvan luontoleirin kesän ja syksyn tapahtumat käynnistyivät heinäkuussa vierailuilla Pirkanmaan Nuorten Kotkien sekä Järvi-Suomen ja Vantaan Pinskujen kesäleireillä. Työpajoissa tutustuttiin ilmanstonmuutoksen syihin ja seurauksiin, kasvihuoneilmiöön, hiilen kiertokulkuun, kulutustuotteiden elinkaareen sekä ilmastovaikuttamiseen pelien, leikkien ja erilaisten harjoitusten kautta. Ohjelmaan osallistui leiriviikkojen aikana yhteensä yli 80 eri ikäistä lasta ja nuorta. Pääsimme testaamaan luontoleiriohjelmaa monenlaisten ryhmien kanssa, saimme ideoita ohjelman jatkokehittelyä varten ja vietimme monta hauskaa kesähetkeä leirikeskusten kauniissa maisemissa. Tästä on hyvä jatkaa kohti elo-syyskuun pop-up -tapahtumia!

 

15.6.2020

Hankkeen kesäkuulumisia

Liikkuva luontoleiri -hankkeessa on kesän tapahtumien suunnittelu täydessä vauhdissa! Leirivierailuja, tapahtumia ja työpajoja on kertynyt kalenteriin tiheästi heinäkuulta lokakuulle. Luontoleirin reittiä voi seurata Tapahtumat-sivulla, jonne päivitämme tapahtumien sijainteja, aikatauluja ja ilmoittautumistietoja kesän mittaan.

Jos sinulla on Luontoleiriin liittyviä kysymyksiä, ideoita tai ehdotuksia. ota yhteys projektityöntekijä Riikkaan (riikka.juntunen(a)pinksut.fi). Ideoimme mielellämme yhdessä!