25.1.2021

Liikkuva luontoleiri kiittää ja kuittaa!

Liikkuva luontoleiri -hanke päättyy tammikuun 2021 lopussa. Lämmin kiitos osallistujille, yhteistyökumppaneille ja muuten matkassa mukana olleille! Hankkeessa tuotettu Ohjaajan opas ilmastokasvatukseen ja Ilmastokasvatus tutuksi -podcast säilyvät saatavilla näillä nettisivuilla. Valmistelemme myös parhaillaan jatkohanketta, jonka mahdollisesta toteutumisesta tiedotamme Facebookissa ja Instagramissa. Nähdään siellä!

 

12.1.2021

Ohjaajan opas ilmastokasvatukseen julkaistaan tammikuussa 2021

Liikkuva luontoleiri -hankkeessa tuotettu ilmastokasvatuksen opas on nyt ladattavissa Materiaalit-sivulla. Opas on suunnattu erityisesti lasten ja nuorten vapaa-ajantoiminnan suunnitteluun. Se sisältää perustiedot ilmastonmuutoksesta, ilmastokasvatuksesta sekä siitä, miten ilmastoasioita voidaan käsitellä lapsiryhmien kanssa. Mukana on runsaasti toimintaideoita ja käytännön harjoituksia erilaisten ryhmien kanssa toteutettavaksi.

Juhlistamme oppaan ilmestymistä virtuaalisella julkaisutilaisuudella maanantaina 18.1. klo 14:30. Tapahtumassa esittelemme oppaan sisältöjä ja käyttömahdllisuuksia sekä kerromme Liikkuva luontoleiri -hankkeen aikaansaannoksista. Ilmoittaudu mukaan ilmoittautumislomakkeella! Lisätietoja tapahtumasta myös Facebookissa.

 

22.9.2020

Podcast-sarja Ilmastokasvatus tutuksi käynnistyy

"Ilmastokasvatus tutuksi" on Liikkuvan luontoleirin tuottama kymmenosainen podcast-sarja, jossa käydään läpi ilmastokasvatuksen perusteita, tavoitteita ja haasteita. Ilmastonmuutosta tarkastellaan luonnontieteellisenä, yhteiskunnallisena sekä globaalina ilmiönä ja mietitään, kuinka näitä eri puolia voidaan käsitellä etenkin alakouluikäisten ja varhaisnuorten kanssa. Sarjassa puhutaan muun muassa vaikuttamisesta, ilmastotunteista sekä kestävästä elämäntavasta ja sen vaatimasta kulttuurisesta muutoksesta. Sarjan kohderyhmää ovat kasvattajat, koululaisten vanhemmat ja muut teemasta kiinnostuneet nuoret ja aikuiset. Tavoitteena on tarjota käytännön vinkkejä siihen, kuinka käsitellä ilmastoaiheita eri ympäristöissä lasten ja nuorten kanssa. 

Podcastin jakson ilmestyvät viikoittain syys-marraskuussa 2020. Jaksot tekstivastineineen ilmestyvät verkkosivuillemme syksyn mittaan.

 

24.8.2020

Tapahtumia syyskuussa

Liikkuva luontoleiri järjestää syyskuussa kaikille avoimia tapahtumia viikonloppuisin. Luvassa on ympäristöteemaisia pelejä, leikkejä ja askartelua ohjaajien johdolla. Tapahtumat ovat maksuttomia eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Lisätietoa löytyy Tapahtumat-sivulta. Seuraamme aktiivisesti koronatilanteen kehittymistä ja huomioimme tuoreimmat tiedot ja viranomaisohjeet tapahtumien toteutuksessa.

 

15.7.2020

Liikkuvan luontoleirin kesäleirikiertue

Liikkuvan luontoleirin kesän ja syksyn tapahtumat käynnistyivät heinäkuussa vierailuilla Pirkanmaan Nuorten Kotkien sekä Järvi-Suomen ja Vantaan Pinskujen kesäleireillä. Työpajoissa tutustuttiin ilmanstonmuutoksen syihin ja seurauksiin, kasvihuoneilmiöön, hiilen kiertokulkuun, kulutustuotteiden elinkaareen sekä ilmastovaikuttamiseen pelien, leikkien ja erilaisten harjoitusten kautta. Ohjelmaan osallistui leiriviikkojen aikana yhteensä yli 80 eri ikäistä lasta ja nuorta. Pääsimme testaamaan luontoleiriohjelmaa monenlaisten ryhmien kanssa, saimme ideoita ohjelman jatkokehittelyä varten ja vietimme monta hauskaa kesähetkeä leirikeskusten kauniissa maisemissa. Tästä on hyvä jatkaa kohti elo-syyskuun pop-up -tapahtumia!

 

15.6.2020

Hankkeen kesäkuulumisia

Liikkuva luontoleiri -hankkeessa on kesän tapahtumien suunnittelu täydessä vauhdissa! Leirivierailuja, tapahtumia ja työpajoja on kertynyt kalenteriin tiheästi heinäkuulta lokakuulle. Luontoleirin reittiä voi seurata Tapahtumat-sivulla, jonne päivitämme tapahtumien sijainteja, aikatauluja ja ilmoittautumistietoja kesän mittaan.

Jos sinulla on Luontoleiriin liittyviä kysymyksiä, ideoita tai ehdotuksia. ota yhteys projektityöntekijä Riikkaan (riikka.juntunen(a)pinksut.fi). Ideoimme mielellämme yhdessä!