Liikkuva luontoleiri on Pinskujen ja Nuorten Kotkien yhteinen ympäristökasvatushanke, jonka puitteissa järjestetään tapahtumia ja tuotetaan teemamateriaalia vuonna 2020.

Liikkuva luontoleiri -hanke vie luontoleiritoiminnan bussilla kaupunkiympäristöön, suoraan lasten ja nuorten ulottuville. Teemana on ekologinen kestävyys. Konsepti yhdistää matalan kynnyksen leiritoiminnan ekologisen elämäntavan edistämiseen ja ravinnon tarjoamiseen omissa toimintaympäristöissään aikaansa viettäville alakouluikäisille. Kesällä ja syksyllä 2020 Likkuva luontoleiri tekee vierailuja leireille ja järjestää päivätapahtumia ympäri Suomea.

Liikkuva luontoleiri tarjoaa laadukasta, ympäristöaiheista tekemistä sekä ekologista ja ravitsevaa ruokaa paikkaamaan kouluruokailua. Päiväleireillä tarjotaan lämmin ruoka ja välipala osallistujille.

Tapahtumista tehdään livestriimejä ja materiaalia sosiaaliseen mediaan. Tuotokset kootaan osaksi Pinskujen ja Nuorten Kotkien ympäristökasvatusmateriaalia. Osana hanketta tuotetaan myös ympäristökasvatusteemaisia asiantuntijapodcasteja.

Projektin pääkohderyhmä on alakouluikäiset lapset ja varhaisnuoret. Livestriimien ja podcastien avulla tavoitetaan myös koululaisten vanhemmat, kasvattajat ja teemasta kiinnostuneet nuoret ja aikuiset.

Seuraa Luontoleirin liikkeitä Facebookissa ja Instagramissa.